ضحاک (پادشاه مار به دوش در تاریخ ایران) !؟

ساخت وبلاگ
بررسی از مرجع بررسی از مرجع پرواز طبق کپی رایت طبق کپی رایت بررسی از مرجع کیکاووس طبق کپی رایت ( بررسی از مرجع داستانی طبق کپی رایت 3200 ساله در مورد بررسی از مرجع بررسی از مرجع پرواز طبق کپی رایت طبق کپی رایت بشر !؟)

✍️ علی اکبرپور

در یکی از کلاس های تدریس شاهنامه و اسطوره های ایرانی که برای بچه های کلاس چهارم محبت، مدرسه ایران زمین برگزار می کردم، داستان پرواز بررسی از مرجع کیکاووس طبق کپی رایت و با هم خواندیم، از آنجا که این داستان میتواند به نوبه ی خود روایتی کهن از تاریخ پرواز بشر در ایران را بازگو کند، بایسته دیدم نکاتی چند را درباره این داستان کهن ذکر کنم.

داستان پرواز کیکاووس در شاهنامه چنین ذکر شده است که کیکاووس در اثر فریب دیوان تصمیم می گیرد پرواز کند و پادشاهی آسمان را نیز به دست بیاورد، برای این کار چهار جوجه عقاب را تربیت می کنند و تخت شاهی را به آن ها میبندند و پس از چند وقت گرسنگی، با گرفتن گوشتی بالای سر عقاب ها، باعث پرواز آن ها به سمت گوشت می شوند و اینچنین تخت کیکاووس به سوی آسمان به پرواز در میاید، پس از رسیدن عقاب ها بر فراز آسمان، آن ها خسته می شوند و تخت کیکاووس واژگون شده و پادشاه از روی عقاب ها به زمین پرتاب می شود.
این بررسی از مرجع داستانی طبق کپی رایت بود به اختصار از متن شاهنامه در این باره . . .

اما ریشه های تاریخی چنین داستانی در 3200 سال پیش !
عده ای از محققین کیکاووس و کایوس را نماینده اقوام کاسی در شاهنامه میدانند. کاسیان اقوامی بودند که حدود 1500 سال پیش از میلاد مسیح توانستند از کناره های زاگرس تا قلب بین النهرین پیشروی کنند و سرزمین پهناور و قدرتمند سومر را مطیع خود کنند و حدود پانصد سال بر آن مناطق فرمانروایی کنند.
امروزه نام دریای کاسپین (خزر)، شهر قزوین (کسپین) و کاشان، نام هایی است که برگرفته از نام قوم کاسی و بازمانده این اقوام می باشد.

اما ارتباطی که در رابطه با داستان پرواز کیکاووس در شاهنامه با اقوام کاسی حدس می رود، اینست که بر روی جام حسنلو، که جامیست از طلا با نقش و نگاره های مختلف از موجودات افسانه ای، دیو ها، پادشاهان، پهلوانان و مراسم قربانی کردن که متعلق به 3200 سال پیش می باشد یعنی زمانی که کاسی ها بر مناطق غربی ایران فرمانروایی می توانستند داشته باشند. نقشی وجود دارد که یک پادشاه و یا یک شخص مهمی را نشان می دهد که بر روی عقابی سوار است و از روی آن در حال افتادن و یا تماشای زمین است. این تصویر می تواند بازگو کننده یک داستان قدیمی از پرواز کیکاووس و نخستین ایرانیانی باشد که که تصمیم به پرواز گرفتن داشتند و این موضوع و یا داستان آنقدر فراگیر بوده است که بر روی این جام مهم که تمام روایات کهن خود را بر آن نقش کرده ان روایت شده است.

جام حسنلو

این تصویر و داستان، تاریخچه پرواز انسان را حداقل در داستان های ایرانی به صورت مکتوب در 3200 سال پیش به اثبات رسانده است.

در ادامه نقاشی بچه های کلاس چهارم محبت، مدرسه ایران زمین در رابطه با این داستان را مشاهده خواهید کرد ایران بومیش - جستجو در تاریخ...

ما را در سایت ایران بومیش - جستجو در تاریخ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : aliakbarpouro بازدید : 226 تاريخ : پنجشنبه 28 مرداد 1400 ساعت: 7:01